Welcome Guest ( Log In | Register )


Hello, we have answers for your Volvo-related questions!. Why not take a few moments to ask a question, help provide a solution or just engage in a conversation with another member in any one of our forums. Together we can make our Volvo community a better place.
 
Reply to this topicStart new topic
Do you like Volvo-Forums.com? Link to us and help spread the word about our forum. Thanks!
> Disconnected Throttle Position Sensor (tps)
benyos
post Jul 19 2012, 06:54 PM
Post #1


Newbie


Group: Members
Posts: 7
Joined: 8-November 11
Member No.: 98,079
Status: Offline
Location: Australia, Melbourne
Drives: 1996 Volvo 850 T5 wagon



Hi, I have problem with my car since i have it. ('95 850 t5 automat wagon).The problem is when i accelerate the car has low power till the turbo pressure come. Even when i do 80km/h and press the pedal a little bit (1cm), there is very slow response. If i press suddenly all the way down there is no wheel spin.(This is just for an examlpe for the problem). I changed the ic hoses for silicon, silicon vacuum line, ipd hd cbv, 16T, performance spark wire, new sparks. Didn't help. Could be the throttle position sensor. So i thought if i disconnect the TPS cable it will be worst, but the car runs way better. Much more response and i feel the power under my foot. Has any of you had experience with disconnected or bad TPS.

Thanks Benyos
Go to the top of the page
 
QuoteReply
SeaMike
post Oct 25 2012, 10:57 PM
Post #2


Senior Veteran
Group Icon

Group: Super Mod
Posts: 2,206
Joined: 20-October 07
Member No.: 33,827
Status: Offline
Location: Fort Worth, TX
Drives: 1995 Volvo 850 GLE (Canada Car), Automatic



QUOTE (benyos @ Jul 19 2012, 06:54 PM)
Hi, I have problem with my car since i have it. ('95 850 t5 automat wagon).The problem is when i accelerate the car has low power till the turbo pressure come. Even when i do 80km/h and press the pedal a little bit (1cm), there is very slow response. If i press suddenly all the way down there is no wheel spin.(This is just for an examlpe for the problem). I changed the ic hoses for silicon, silicon vacuum line, ipd hd cbv, 16T, performance spark wire, new sparks. Didn't help. Could be the throttle position sensor. So i thought if i disconnect the TPS cable it will be worst, but the car runs way better. Much more response and i feel the power under my foot. Has any of you had experience with disconnected or bad TPS.

Thanks Benyos



Check fuel filter
Go to the top of the page
 
QuoteReply
« Next Oldest Volvo 850 Forum Next Newest »
  Advanced Search

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Reply to this topicStart new topic
Get your Volvo listed in the Garage Today, for FREE, to share with the world what you drive and what toys and modifications you have.

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Position And License Plate Lights
1 gts 627 27th July 2015 - 01:04 PM
Last post by: DBent
No New Posts Sensor Problems
Getting Brake, Transmission, and Overheat warnings
0 gpeirce 195 5th May 2015 - 11:24 AM
Last post by: gpeirce
No New Posts Topic has attachmentsThrottle Body Mod
960 throttle plate
2 umpgotti 1,430 19th July 2013 - 09:24 PM
Last post by: Kiss4aFrog
No New Posts Throttle Response Delay
3 Gnrl_lee 2,155 13th February 2013 - 01:00 PM
Last post by: Vermont
No New Posts Sensor Problems
3 Galaxy 2,363 29th January 2013 - 11:54 PM
Last post by: danielm85948

 
> Link To Us
If you found our site useful please link to us <a href="http://www.volvo-forums.com">Volvo-Forums.com</a>.
 
Time is now: 1st September 2015 - 03:19 PM
© 2004 Volvo-forums.com
Volvo-Forums.com is not affiliated with or endorsed by Volvo Car Corporation.
Privacy Statement