Welcome Guest ( Log In | Register )


Hello, we have answers for your Volvo-related questions!. Why not take a few moments to ask a question, help provide a solution or just engage in a conversation with another member in any one of our forums. Together we can make our Volvo community a better place.
 
Reply to this topicStart new topic
Do you like Volvo-Forums.com? Link to us and help spread the word about our forum. Thanks!
> Low Voltage At Engine Compartment
Kamran
post Nov 10 2012, 10:44 AM
Post #1


Newbie


Group: Members
Posts: 5
Joined: 2-November 12
Member No.: 112,427
Status: Offline
Location: Riyadh
Drives: Volvo xc90



Hi,

Finally I figured out that my Battery is all OK. But there is low volts 11/10 at when I check the positive line at engine compartment. This is the reason I think my car does not start at first start...i have to do 3 or 4 tries to start the engine. Any Idea how to solve it.


Go to the top of the page
 
QuoteReply
grendel1960
post Nov 10 2012, 12:57 PM
Post #2


Veteran
*****

Group: Members
Posts: 1,128
Joined: 25-June 06
Member No.: 16,314
Status: Offline
Location: Canterbury UK
Drives: 92 volvo 440, 91 volvo 940



check your earth leads? plus the positive at the battery.
Grendel
Go to the top of the page
 
QuoteReply
Kamran
post Nov 10 2012, 04:44 PM
Post #3


Newbie


Group: Members
Posts: 5
Joined: 2-November 12
Member No.: 112,427
Status: Offline
Location: Riyadh
Drives: Volvo xc90



QUOTE (grendel1960 @ Nov 10 2012, 01:57 PM)
check your earth leads? plus the positive at the battery.
Grendel


Hi

Thanks but can you tell me where to locate them and how many are they?
Go to the top of the page
 
QuoteReply
danielm85948
post Nov 11 2012, 03:48 AM
Post #4


Senior Veteran
***

Group: Members
Posts: 2,789
Joined: 2-July 10
Member No.: 74,889
Status: Offline
Location: glasgow uk
Drives: volvo 940 se turbo 1991



QUOTE (Kamran @ Nov 10 2012, 05:44 PM)
Hi

Thanks but can you tell me where to locate them and how many are they?

you should test the output of the alternator may need change of brushes or the regulator part of it is breaking down.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
« Next Oldest 1G (1998-2006) S80 Forum Next Newest »
  Advanced Search

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Reply to this topicStart new topic
Get your Volvo listed in the Garage Today, for FREE, to share with the world what you drive and what toys and modifications you have.

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Lowering Springs
Which brand is lowest
0 Snabblåda 14 24th July 2014 - 09:39 PM
Last post by: Snabblåda
No New Posts Topic has attachmentsEngine System Service Required .. But No Codes!
5 V70 Driver 3,038 7th July 2014 - 08:48 PM
Last post by: Teamac
No New Posts Topic has attachmentsEngine Computer Test
car runs better with vacuum tube disconnected
17 ThagSimmons 218 16th June 2014 - 01:57 AM
Last post by: danielm85948
No New Posts Lowering Springs Australia
0 TylerFunnell 189 20th February 2014 - 09:23 PM
Last post by: TylerFunnell
No New Posts Engine Immobilised !
Volvo Guard Alarm playing up.
4 slicknick 449 11th January 2014 - 09:41 AM
Last post by: TheGreekMason

 
> Link To Us
If you found our site useful please link to us <a href="http://www.volvo-forums.com">Volvo-Forums.com</a>.
 
Time is now: 26th July 2014 - 08:10 AM
© 2004 Volvo-forums.com
Volvo-Forums.com is not affiliated with or endorsed by Volvo Car Corporation.
Privacy Statement