Welcome Guest ( Log In | Register )


Hello, we have answers for your Volvo-related questions!. Why not take a few moments to ask a question, help provide a solution or just engage in a conversation with another member in any one of our forums. Together we can make our Volvo community a better place.
 
Reply to this topicStart new topic
Do you like Volvo-Forums.com? Link to us and help spread the word about our forum. Thanks!
> Help With Blis, BLIS not working well does yours??
mom2czp
post Jul 19 2011, 05:23 PM
Post #1


Newbie


Group: Members
Posts: 2
Joined: 19-July 11
Member No.: 92,463
Status: Offline
Location: USA, NY
Drives: 2011 XC60 AWD Turbo



Hello, I have a 3 month old XC60 AWD. Overall, very happy with car. The BLIS worked very well but about 3 weeks ago the right side light stays on 90% of the time. It is more distracting than helpful and I deactivate it. I brought the car to Volvo and they have had for 2 days. They called to say the diagnostics all came back fine and that the system is just oversensitive which they prefer to it not being sensitive enough. REALLY??? It wasn't over sensitive for the first 2 months. Grrr ... If you have BLIS how is it working?? ANyone else have this issue? Many thanks,
Go to the top of the page
 
QuoteReply
jswvolvo
post Jan 27 2012, 12:15 AM
Post #2


Newbie


Group: Members
Posts: 1
Joined: 18-January 12
Member No.: 102,424
Status: Offline
Location: Australia
Drives: XC60 3.2AWD MY12



Mine is just less than 3 weeks old. On two occasions, it came up with a warning that Bliss on the left mirror was blocked. I wiped the lense gently with soft towel and it seems OK now. Very strange. Will see if how it goes.

This post has been edited by jswvolvo: Jan 27 2012, 12:18 AM
Go to the top of the page
 
QuoteReply
XC60 Driver - CA
post Mar 18 2012, 06:43 PM
Post #3


Newbie


Group: Members
Posts: 7
Joined: 12-January 12
Member No.: 101,798
Status: Offline
Location: Bay Area, CA, USA
Drives: 2012 XC60 T6



I had this issue and took it in. There is a software update that fixes the issue. I have it fixed a month ago and have not seen the message since it being updated.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
mlundy
post Mar 18 2012, 07:49 PM
Post #4


Newbie


Group: Members
Posts: 6
Joined: 10-March 12
Member No.: 105,002
Status: Offline
Location: Michigan, USA
Drives: 2012 XC60, 2012 C30 R-design



I've had my XC60 for about 5-6 weeks and no problems so far. A dirty lens would certainly cause the problem, but I'm sure you or the dealer cleaned the lens.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
volvotech06
post Jan 2 2013, 01:23 PM
Post #5


Senior
***

Group: Members
Posts: 162
Joined: 3-September 06
Member No.: 19,404
Status: Offline
Location: USA
Drives: 1978 volvo 242GT and 92 940 turbo



The BLIS system is meant to be a driivers aid, not a replacement for using safe driving practices like checking your blind spots. As technicians we are not very fond of this system as no two drivers are alike. Some say it's too sensitive,others not sensitive enough. The system also can be adversely affected by natural eliments such as sun glare,fog,frost and rain. I have seen issues of the system making an alert when no vehicle was present and this is usually due to a faulty camera, but not always. The system is a good idea in theory but does have its limits in real world applications. In short, always best to be sure and take that quick peek over your shoulder.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
« Next Oldest Volvo XC60 Forum Next Newest »
  Advanced Search

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Reply to this topicStart new topic
Get your Volvo listed in the Garage Today, for FREE, to share with the world what you drive and what toys and modifications you have.

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Help! Throttle Actuator Stuck Open, Car In Limp Mode
1 deedatc 204 25th June 2014 - 05:20 PM
Last post by: danielm85948
No New Posts Help! Throttle Actuator Stuck Open, Car In Limp Mode
0 deedatc 119 25th June 2014 - 01:40 PM
Last post by: deedatc
No New Posts Topic has attachmentsHelp Finding The Camshaft Position Sensor
2 BenBiehl 482 9th February 2014 - 10:34 PM
Last post by: BenBiehl
No New Posts Topic has attachmentsHelp With Failed Smog Check On 1990 240
1 goodgodvolvo 521 30th December 2013 - 06:31 PM
Last post by: vlvwagon
No New Posts Topic has attachmentsBlis Not So Blissful...
9 jbajor 10,141 4th November 2013 - 08:16 PM
Last post by: Gwagg

 
> Link To Us
If you found our site useful please link to us <a href="http://www.volvo-forums.com">Volvo-Forums.com</a>.
 
Time is now: 17th September 2014 - 10:36 PM
© 2004 Volvo-forums.com
Volvo-Forums.com is not affiliated with or endorsed by Volvo Car Corporation.
Privacy Statement